< terug naar overzicht

kinderen

Wonderwaar(6+)

Jan Leyssens & de wonderwaarband

Wetenschap is HOT! Het is niet langer uncool om je te profileren als nerd. Grote nerds worden al op hun wenken bediend, maar ook de kleine nerds krijgen met WONDERWAAR de kans om hun passies ten volle te beleven. Dat kan vanaf nu ook live!

Boek nu

Credits

Vertelling: Jan Leyssens
Muzikanten: Pieter Wouters en Jitse Verschueren

Meer over

In 2017 werd Jan Leyssens door TEDxAntwerpen als spreker gevraagd. Hij besloot het te hebben over de wetenschapsverhalen die hij aan zijn kinderen vertelt. Het idee voor een kinderboekenreeks over de verhalen achter wetenschap was geboren. Samen met illustrator Joachim Sneyers werkte Jan Wonderwaar uit, een reeks die intussen verschenen is in het Nederlands, Engels, Deens, Russisch, Bahasa en Zweeds. In december 2020 werd het eerste boek in de serie “Op missie naar de zeebodem” in de Verenigde Staten bekroond met een “Best STEM book” award door het NSTA.

Daarna kwam de vraag van het Nerdland Festival om dit ook live te brengen. Daarvoor contacteerde Jan de muzikanten Pieter Wouters en Jits Verschueren en met de afbeeldingen uit de boeken ontstond een geanimeerd verhaal.

Momentaal brengt Jan drie verhalen samen in 1 Wonderwaar vertelling. “Op missie naar de zeebodem”, “De ontdekking van de dinosaurussen”, en “Is er leven in het heelal?”. De duur is ongeveer 45 minuten.

 

De audioopname van het Nerdland Festival met de slides van de illustraties vind je hier: https://youtu.be/3GbEqvmwJXg

Beeldmateriaal

Agenda