< terug naar overzicht

kinderen

Zozoöfzo

dOFt

Ze doen hun best. Dat is zeker. Maar voor wie is dat genoeg?

ZOZOÖFZO is een onvergetelijke, spannende en beeldende beleving voor kinderen vanaf 4 jaar waarin de betekenis van abstracte begrippen als ‘goed’ en ‘slecht’ onder de loep genomen wordt. Groenten en fruit kunnen slecht worden. Maar kunnen mensen dat ook?

Een groepje charmante toneelspelers, volledig in het wit, staan vol trots klaar om hun 1-minuut-voorstelling eindelijk aan het grote publiek voor te stellen. Maar dan krijgen ze onverwacht een brief van iemand die roet in het eten komt gooien…

Coproductie van HET LAB Hasselt & 30CC Leuven

Boek nu

Credits

Dans en spel: Jonas Vermeulen, Nele Vermeulen, Piet Van Dycke, Tom Viaene/Charlotte Wellens
Dramaturgie: Marie Peeters
Muziekcompositie: Jonas Vermeulen
Techniek: Daan tytgat, Maarten Brants, Anton Spiessens
Productie: Collectief dOFt
Coproductie: HET LAB Hasselt, 30CC, Sabam For Culture, CC De Werft Geel
Productieleiding: Sam Cunningham
Spreiding: Koortzz (Martine Van Autrijve)
Concept: Jasper Dreesen & dOFt
Met dank aan: CC De Kruisboog, CC Nova, CC Het Gasthuis

Collectief dOFt is een dynamisch, ambitieus, Leuvens danstheatergezelschap en maakt verrassende en ontwapende voorstellingen voor kinderen, jongeren en volwassenen. dOFt staat bekend voor hun strakke uitvoering, poëtische beelden, acrobatische & gedetailleerde bewegingstaal, durf, engagement en kwaliteit. Met hun pas de deux tussen dans en theater hebben ze een eigen toneeltaal ontwikkeld die de perfectie van het imperfecte toont in toegankelijke, maar uitdagende voorstellingen.
Ze wonnen in 2017 de Leuvense cultuurprijs voor beloftevol talent.


Schoolvoorstelling: 4+: 2de en 3de kleuter (max 150 kleuters), 1ste en 2de leerjaar (max 200 kinderen).
Lesmap beschikbaar
Familievoorstelling: 4+

Meer over

Dag allemaal,

ik ben de strenge meneer
en ik kom langs in jullie zaal
ik kom kijken naar jullie toneel
en zorg er maar voor dat ik mij niet verveel!

maar let op
want ik ben echt de wereldtop
en als het niet is zoals ik het wil
dan krijgen jullie kletsen op de bil!

ik kom zo snel als ik kan
maak mij jullie grootste fan
en als jullie daar niet in slagen
mogen jullie nooit iets van mij vragen!

PS. ik hou erg van pizza

Overtuigd dat zijn mening de absolute waarheid is, doen ze er alles aan om hem tevreden te stellen. Iets groter, wat kleiner, nog mooier, veel fijner. Terug lager, veel trager, meer kleuren, niet zeuren.

De strenge meneer brengt alles en iedereen aan het twijfelen. Maar wat is de betekenis van zijn mening? En is die wel zo belangrijk? De kinderen zitten tussen twee vuren: gaan ze mee in het verhaal van de Strenge Meneer of willen ze de ondertussen wanhopige toneelspelers helpen?

Zo, zo of zo?

Ze doen hun best, dat is zeker. Maar voor wie is dat genoeg?


REACTIES

“ZOZOÖFZO was – zoals één van onze jonge toeschouwers het zelf omschreef – grappig, spannend en leuk.” – Nele D’herde, GC de Boesdaalhoeve

“Als ik jullie bezig zie, word ik altijd op slag goed gezind. Het spelplezier, de vindingrijkheid en originaliteit bruist bij ZOZOÖFZO. Fijn dat jullie buiten de lijntjes durven te kleuren.” – Willem Verheyden (ex-artistiek leider De Maan)

“Het was heel grappig. Het vierjarig kindje dat mee was, heeft heel de tijd met grote ogen gekeken! Ze was onder de indruk. Van haar mocht het zelfs nog langer duren!” – Jessica Willekens (enthousiaste mama)

“Kei toffe voorstelling! Heel leuk dat jullie iets heel kritisch aankaarten, zonder dat het een negatieve bijklank krijgt. Zowel voor kinderen als volwassenen heel herkenbaar!” – Talitha Dedecker, (choreografe)

Beeldmateriaal

Agenda