< terug naar overzicht

lezing

Zwijgen is goud

Ellen Jansegers

Zowat een derde tot de helft van de wereldbevolking is in min of meerdere mate introvert. Maar wat wil dat concreet zeggen? In de lezing ‘Zwijgen is Goud: introvert in een extraverte wereld’ belicht Ellen Jansegers alle aspecten van introversie.

Het boek verscheen bij Uitgeverij Horizon.

Als mens zouden we er baat bij hebben om meer naar introverte mensen te luisteren. De waarheid zit vaak verborgen achter het luidruchtige gekakel. – Dirk De Wachter

Wat betekent het precies ? Hoe is het begrip ontstaan en wat doet het met de hersenen ? Introvertie heeft ook een impact op relaties, werk en opvoeding.

Boek nu

Credits

Ellen Jansegers (° 1987) is auteur, blogger, redacteur en journalist. Ze heeft een master in Journalism Studies. Tijdens haar studies liep ze stage bij een Vlaamse kwaliteitskrant. Ze is eigenaar van hetstillemeisje.com, een blog over introversie, hoogsensitiviteit, creativiteit en mentaal welzijn.

In 2022 verscheen haar non-fictiedebuut ‘Zwijgen is Goud, Introvert in een Extraverte Wereld’ bij Uitgeverij Horizon. Daarin belicht ze alle aspecten van introversie. Wat het precies betekent, hoe het begrip is ontstaan, wat het met de hersenen doet en welke impact het heeft op relaties, werk en opvoeding.

Ze gaat daarbij in tegen alle clichés en roept op om eindelijk de positieve kanten van introversie te erkennen. Ze wisselt theoretische inzichten af met persoonlijke anekdotes en getuigenissen van meer en minder bekende introverten, zoals premier Alexander De Croo, Dirk De Wachter, Sam De Bruyn, Stephanie Coorevits en prof. Stijn Baert.

Ze werkte vijf jaar aan Zwijgen is Goud. Het werd opgepikt door Vlaamse en Nederlandse media. Geïnterviewden Alexander De Croo, Sam De Bruyn en Stijn Baert deelden hun medewerking via hun sociale media.

Ellen Jansegers woont en werkt tussen de fruitbloesems in het Waaslandse Sint-Gillis-Waas. Momenteel werkt ze aan een roman. Daarnaast is ze freelance journalist, redacteur en copywriter. 


Foto: Ellen Van Den Bouwhuysen
Foto: Ellen Lippens

Meer over

Ellen Jansegers gaat daarbij in tegen alle clichés en roept op om eindelijk de positieve kanten van introversie te erkennen. Ellen Jansegers wisselt theoretische inzichten af met persoonlijke anekdotes en citaten uit de interviews met meer en minder bekende introverten, die ze afnam voor het gelijknamige boek, zoals van premier Alexander De Croo, Sam De Bruyn, Stephanie Coorevits en prof. Stijn Baert.

Verwacht een toegankelijke lezing vol herkenbare verhalen, aangevuld met concrete tips en tricks. 

Beeldmateriaal

Agenda

26/10/2023

Ticket

Bibliotheek, Oudsbergen

01/02/2024

Ticket

CC De Steiger, Boom

22/02/2024

Ticket

CC De Kruisboog, Tienen